Trainingsschema maandag 19 juni tot en met maandag 3 juli

Om vast een beetje te wennen aan je nieuwe team worden deze twee weken met de nieuwe teams getraind. Er is een grote kans dat je een nieuwe trainer hebt en ook een nieuwe trainingstijd.

Mocht je op de nieuwe tijd niet kunnen trainen dan graag opt tijd afmelden bij de trainer.

Eind oktober wordt het trainingsschema voor het najaar gepublicieerd.

Zou je ook trainer willen worden, laat het me dan zo snel mogelijk weten.

Veel plezier!

Download document

Trainingsschema voorjaar 2017

Hoi allemaal,

De zaalhockey is nog in volle gang, maar toch alvast het voorlopige programma van de veldtrainingen. De veldtrainingen sluiten aan op de zaaltrainingen en beginnen op maandag 20 februari. Dit is drie weken voor de eerste competitiewedstrijden. let op in de carnavalsweek zijn er geen trainingen (27 februari t/m 3 maart).

Het schema vind je onder het kopje "hockey-trainingsschema" op de site.

Zorg dat je op alle trainingen aanwezig bent!

Tijdens de training wordt gewerkt aan techniek, tactiek, conditie en teamsamenspel! Dus wil je als team goed presteren dan is het hard nodig dat je er elke training bij bent. Probeer je (huis)werk goed te plannen zodat je geen training hoeft te missen. Daar zijn je medespelers je dankbaar voor!

Zorg dat je ook op tijd aanwezig bent en als je echt niet kunt graag ruim van te voren afmelden bij je trainer. Een trainer bereidt de training voor, en baseert dat op het aantal aanwezigen. Bij te weinig deelnemers gaat de training niet door. Een elftaltraining wordt afgelast als er minder dan 8 deelnemers zijn, ook als dat pas blijkt bij aanvang van de training.

Voor de Senioren/Veteranen teams (uitgezonderd dames 1 en heren 1) zijn er 2 trainingstijden waar onder begeleiding van een trainer getraind kan worden. De trainingen worden dus niet meer per team gegeven aangezien de opkomst per team regelmatig niet voldoende is. Heren 2 heeft op woensdagavond de beschikking over een half veld.

Trimhockeyers trainen op dinsdag tussen 19.30 en 21.00 uur voor de gevorderden en op donderdag tussen 19.30 en 21.00 uur voor beginners.

Trimhockey is een vorm van hockey die er op gericht is lichamelijk in goede conditie te blijven, zonder prestatiedruk en/of wedstrijdverplichting. Deelname aan trainingen is vrijblijvend, er is geen verplichting om elke week aanwezig te zijn. Trimhockey wordt gemengd gespeeld. Trimhockey is ook erg leuk voor ouders met hockeyende kinderen. Op deze manier leer je de regels, technieken en tactieken van het hockey beter kennen. Voor coaches is het ook interessant om vaardigheid in het hockey op te doen, zodat er een betere ondersteuning gegeven kan worden aan het team.

De club heeft een abonnement op het trainingsprogramma “The Hockey Factory”. Hiermee worden de trainers ondersteund bij het maken/geven van een training en komen alle aspecten van het hockey aan bod in de loop van de jaren. Op deze manier maken we een stapje in het verbeteren van de hockey skills van de leden van onze club. Maar het resultaat hangt natuurlijk vooral af van jullie inzet! Dus hockeysticks weer uit de kast en we hopen jullie veel te zien op het veld.

Veel plezier allemaal en succes met de wedstrijden vanaf 11/12 maart!

Jolanda Verbaak, Jeroen van Asseldonk en Jolanda Tielens

Download document