Trainingsschema voorjaar 2019

Hoi allemaal,

Nog een weekje zaalhockey en dan kunnen we weer naar buiten! De veldtrainingen sluiten aan op de zaaltrainingen en beginnen op maandag 25 februari. Dit is drie weken voor de eerste competitiewedstrijden!

Let op want in de carnavalsweek is er geen training!

Het schema vind je onder het kopje hockey-trainingsschema op de site.

Zorg dat je op alle trainingen aanwezig bent!

Tijdens de training wordt gewerkt aan techniek, tactiek, conditie en teamsamenspel! Dus wil je als team goed presteren dan is het hard nodig dat je er elke training bij bent. Probeer je (huis)werk goed te plannen zodat je geen training hoeft te missen. Daar zijn je medespelers je dankbaar voor!

Zorg dat je ook op tijd aanwezig bent en als je echt niet kunt graag ruim van te voren afmelden bij je trainer. Een trainer bereidt de training voor, en baseert dat op het aantal aanwezigen. Bij te weinig deelnemers gaat de training niet door. Een elftaltraining wordt afgelast als er minder dan 8 deelnemers zijn, ook als dat pas blijkt bij aanvang van de training.

Speciaal voor ouders/coaches die ook graag leren hockeyen is er trimhockey:

Trimhockeyers trainen op dinsdag tussen 20.00 en 21.30 uur voor de gevorderden en op donderdag tussen 20.00 en 21.30 uur voor iets minder ver gevorderde hockeyers en beginners.

Trimhockey is een vorm van hockey die er op gericht is lichamelijk in goede conditie te blijven, zonder prestatiedruk en/of wedstrijdverplichting. Deelname aan trainingen is vrijblijvend, er is geen verplichting om elke week aanwezig te zijn. Trimhockey wordt gemengd gespeeld. Trimhockey is ook erg leuk voor ouders met hockeyende kinderen. Op deze manier leer je de regels, technieken en tactieken van het hockey beter kennen. Voor coaches is het ook interessant om vaardigheid in het hockey op te doen, zodat er een betere ondersteuning gegeven kan worden aan het team.

Wat is er anders:

De trainers hebben geen ballen meer tot hun beschikking, elk team heeft eigen ballen en trainingsmaterialen. Zorg er dus voor dat deze materialen tijdens de training aan wezig zijn, anders kan er niet getraind worden. Dat alle ballen en materialen na de training verzameld worden is vanaf nu een verantwoordelijkheid van het team, niet van de trainer.

De club heeft een abonnement op het trainingsprogramma The Hockey Factory . Hiermee worden de trainers ondersteund bij het maken/geven van een training en komen alle aspecten van het hockey aan bod in de loop van de jaren. Op deze manier maken we een stapje in het verbeteren van de hockey skills van de leden van onze club. Maar het resultaat hangt natuurlijk vooral af van jullie inzet! Dus hockeysticks weer uit de kast en we hopen jullie veel te zien op het veld.

Veel plezier allemaal en succes met de wedstrijden vanaf 16/17 maart!

Jolanda Tielens

TC-coordinator @ mhcdeurne.nl