Procedure afgelasting wedstrijden

In verband met slechte weersomstandigheden (gladheid, sneeuw) kan het voorkomen dat het onverstandig is om te gaan rijden. Coaches moeten dan via de zaalhockeycommissaris regelen of wedstrijden wel of niet
gespeeld kunnen worden. Dus je mag nooit als coaches onderling regelen om een wedstrijd niet te spelen, dat levert een boete op.

Afgelastingsregeling Zuid Nederland

Wedstrijden kunnen als gevolg van de weersomstandigheden centraal worden afgelast, bijvoorbeeld als het KNMI een code rood afgeeft.

De competitieleiding kan dan tot een afgelasting besltuien en deelt dit per E-mail mee, aan de zaalhockeycommissarissen en zorgt voor vermelding op de KNHB-site. Tevens wordt het gemeld via Twitter (@zaalzuid)

Het is de verantwoordelijkheid van de huurder van de zaal om ook de zaalbeheerder op de hoogte te stellen van de afgelasting.

In onderling overleg tussen de verenigingen mogen centraal afgelaste wedstrijden altijd gespeeld worden.

Indien geen centrale afgelasting, worden wedstrijden als gevolg van de weersomstandigheden alleen dan niet gespeeld wanneer e.e.a. is geschied na overleg en overeenstemming tussen de beide zaalhockeycommissarissen.

Indien aan beide bovenstaande bepalingen niet is voldaan c.q. overeenstemming is bereikt, heeft het niet-opgekomen team de wedstrijd met 5-0 verloren, krijgt 3 punten in mindering en incasseert een boete van
€ 75.

Lees meer: Procedure afgelasting wedstrijden