Procedure afgelasting wedstrijden

In verband met slechte weersomstandigheden (gladheid, sneeuw) kan het voorkomen dat het onverstandig is om te gaan rijden. Coaches moeten dan via de zaalhockeycommissaris regelen of wedstrijden wel of niet
gespeeld kunnen worden. Dus je mag nooit als coaches onderling regelen om een wedstrijd niet te spelen, dat levert een boete op.

Het komt er meestal op neer dat als er code rood wordt afgegeven bij de KNMI dat de wedstrijden centraal worden afgelast, houdt daarvoor de website in de gaten.

Afgelasting van Wedstrijden

Afgelastingsregeling Zuid Nederland

Wedstrijden kunnen als gevolg van de weersomstandigheden centraal worden afgelast.

Afgelasting geschiedt door de competitieleiding en wordt per E-mail aan de zaalhockeycommissarissen
medegedeeld en vermeld op de knhb-site. Tevens wordt het gemeld via Twitter (@zaalzuid)

Het is de verantwoordelijkheid van de huurder van de zaal om ook de zaalbeheerder op de hoogte te stellen van de afgelasting.

In onderling overleg tussen de verenigingen mogen centraal afgelaste wedstrijden altijd gespeeld worden.

Indien geen centrale afgelasting, worden wedstrijden als gevolg van de weersomstandigheden alleen dan niet gespeeld wanneer e.e.a. is geschied na overleg en overeenstemming tussen de beide zaalhockeycommissarissen.

Indien aan beide bovenstaande bepalingen niet is voldaan c.q. overeenstemming is bereikt, heeft het niet-opgekomen team de wedstrijd met 5-0 verloren, krijgt 3 punten in mindering en incasseert een boete van
€ 75.

Lees meer: Procedure afgelasting wedstrijden