Trainingen Maandag 19 maart 2018

Hallo Jongste Jeugdleden en Junioren teams

Morgen zijn er wederom Jongste Jeugdtrainingen en Juniorentrainingen.
Gezien de temperatuur (gevoelstemperatuur -6) adviseren wij jullie om je goed aan te kleden.
Een legging, handschoenen en dikke trui/jas is geen overbodige luxe.
Ook een hoofdband of muts is aan te raden om je oren te beschermen.
Zeker in Deurne staat altijd een gure wind.

Mochten de omstandigheden veranderen waardoor de trainingen alsnog komen te vervallen dan laten we dit op tijd aan jullie weten.
Hou dus ook de site in de gaten!

 


 

Handdoeken met logo MHC Deurne

Op zaterdag 17 en zaterdag 24 maart zijn er handdoeken met het logo van MHC Deurne te koop in de kantine!


 

Zaalseizoen afgesloten

Op zondag 25 februari zijn de laatste zaalhockeywedstrijden gespeeld. Daarmee hebben we het zaalseizoen goed kunnen afsluiten. Dit jaar deden maar liefst 17 teams mee aan de zaalcompetitie. Soms werd er op een bijzondere plek gespeeld, bijvoorbeeld in een opblaashal. Of gingen wedstijden niet door vanwege sneeuwval, gelukkig konden deze vaak wel ingehaald worden. Ook waren er teams wat te hoog ingedeeld, maar hebben ze toch heel knap de moed erin weten te houden. Al met al kunnen we terugkijken op een leuk en sportief zaalseizoen.

Kampioenen
Het seizoen is zelfs afgesloten met twee kampioenen. Dat wil zeggen, MC1 is gelijk geëindigd op de 1e plaats, met een iets lager doelsaldo. De bond heeft het andere team daarom als 1e aangewezen. Maar eigelijk zijn ze gewoon gedeeld kampioen! Daarom, meiden van harte gefeliciteerd!
Daarnaast heeft Dames 2 het seizoen wel heel mooi afgesloten. Zij hebben alle wedstrijden gewonnen en zijn daarmee ongeslagen kampioen geworden. Een mooie prestatie, dames gefeliciteerd!

Tenslotte
Ook dit jaar hebben coaches, trainers, scheidsrechters en zaalwachten weer hun beste beentje voorgezet. En is er weer flink aangemoedigd vanaf de tribunes. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en aanwezigheid!

Hoewel nog ver vooruit, kijken wij als zaalcommissie alweer uit naar het volgende zaalseizoen. Maar eerst gaan we genieten van de veldwedstrijden die komend weekend van start gaan. We wensen iedereen veel succes en vooral plezier!

De Zaalhockeycommissie


 

G-hockey dag op maandag 2 april 2018 bij MHC Deurne

Op maandag 2 april 2018 (2e paasdag) wordt er door MHC Deurne voor de 1e keer een G-hockey dag georganiseerd !

Naast G-teams uit onze eigen regio (o.a. Eindhoven, Heeze, Asten, Horst) zullen ook  kinderen van de Antoon van Dijkschool uit Helmond en De Berkenschutse uit Heeze worden uitgenodigd. En uiteraard zijn onze eigen G-stars ook aanwezig !

In de ochtend volgen de kinderen een hockeyclinic met medewerking van Valerie Magis en in de middag spelen we een gezellig toernooitje (6x6).

Het belooft een gezellige dag te worden, dus noteer de datum alvast in je agenda !

 


 

Aangepast trainingsschema 22-2-2018

Wijzigingen:

De tijden voor MD3 en MC4 zijn aangepast in het schema.

Het telefoonnummer van Bart van Megen en Eri van de Ven is aangepast in het schema

 

Trainingscoordinatie

 

Download document


 

Trainingsschema voorjaar 2018

Hoi allemaal,

Nog een weekje zaalhockey en dan kunnen we weer naar buiten! De veldtrainingen sluiten aan op de zaaltrainingen en beginnen op maandag 26 februari. Dit is twee weken voor de eerste competitiewedstrijden.

Het schema vind je onder het kopje hockey-trainingsschema op de site.

Zorg dat je op alle trainingen aanwezig bent!

Tijdens de training wordt gewerkt aan techniek, tactiek, conditie en teamsamenspel! Dus wil je als team goed presteren dan is het hard nodig dat je er elke training bij bent. Probeer je (huis)werk goed te plannen zodat je geen training hoeft te missen. Daar zijn je medespelers je dankbaar voor!

Zorg dat je ook op tijd aanwezig bent en als je echt niet kunt graag ruim van te voren afmelden bij je trainer. Een trainer bereidt de training voor, en baseert dat op het aantal aanwezigen. Bij te weinig deelnemers gaat de training niet door. Een elftaltraining wordt afgelast als er minder dan 8 deelnemers zijn, ook als dat pas blijkt bij aanvang van de training.

Voor de Senioren-Veteranen teams (uitgezonderd dames 1 en heren 1) zijn er 2 trainingstijden waar onder begeleiding van een trainer getraind kan worden. De trainingen worden dus niet meer per team gegeven aangezien de opkomst per team regelmatig niet voldoende is. Heren 2 heeft op woensdagavond de beschikking over een half veld.

Trimhockeyers trainen op dinsdag tussen 20.00 en 21.30 uur voor de gevorderden en op donderdag tussen 20.00 en 21.30 uur voor iets minder ver gevorderde hockeyers en beginners.

Trimhockey is een vorm van hockey die er op gericht is lichamelijk in goede conditie te blijven, zonder prestatiedruk en/of wedstrijdverplichting. Deelname aan trainingen is vrijblijvend, er is geen verplichting om elke week aanwezig te zijn. Trimhockey wordt gemengd gespeeld. Trimhockey is ook erg leuk voor ouders met hockeyende kinderen. Op deze manier leer je de regels, technieken en tactieken van het hockey beter kennen. Voor coaches is het ook interessant om vaardigheid in het hockey op te doen, zodat er een betere ondersteuning gegeven kan worden aan het team.

De club heeft een abonnement op het trainingsprogramma The Hockey Factory . Hiermee worden de trainers ondersteund bij het maken/geven van een training en komen alle aspecten van het hockey aan bod in de loop van de jaren. Op deze manier maken we een stapje in het verbeteren van de hockey skills van de leden van onze club. Maar het resultaat hangt natuurlijk vooral af van jullie inzet! Dus hockeysticks weer uit de kast en we hopen jullie veel te zien op het veld.

Veel plezier allemaal en succes met de wedstrijden vanaf 10/11 maart!

Jolanda Verbaak, Jolanda Tielens

TC-coordinator @ mhcdeurne.nl

Download document


 

De Ledenshop is online!

In samenwerking met Reece en Sportpunt is er nu een overzichtelijke webshop waarin makkelijk bestellingen kunnen worden gedaan. Op die manier kun je makkelijk de juiste outfit in huis halen.

Ga snel even kijken:  clubitems MHC Deurne.

ps. In de toekomst kan de webshop altijd via onze website gevonden worden met de knop "Webshop" in het hoofdmenu.


 

Training geven - hoe gaat dat


De workshop: ‘Training geven – hoe gaat dat’ is heel goed bezocht. Fijn dat jullie er bijna allemaal waren, Chapeaux!

Lorenzo Westreenen van de KNHB heeft zijn uiterste best gedaan om in korte tijd te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het geven van een training. En dat is best wel heel veel.

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook graag trainer worden bij MHC Deurne dan kun je middels onderstaande link aanmelden.

 

http://www.mhcdeurne.nl/hockey/aanmelden-trainer

 

Het aanmeldformulier komt terecht bij de trainingscoördinatoren en zij zullen contact met je opnemen.

 

Sportieve groet,

 

Jolanda Tielens en Jolanda Verbraak

Trainingscoördinatie MHC Deurne


 

6 x 6 Toernooi

Zaterdag 3 maart is het weer zover...
Het fenomenale 6x6 toernooi vindt dan plaats!
Nodig je sportieve en niet zo sportieve vrienden/teamgenoten/collega's uit om de uitdaging aan te gaan. Wie weet maken jullie kans op de titel en staan jullie aan het einde van deze dag te shinen op ons felbegeerde podium.

Maar dan eerst...FF INSCHRIJVEN!

Inschrijven kan via onderstaande link. Je hebt maar tot 19 februari om je team in te schrijven dus wees er snel bij!

We sluiten de avond af met een gezellig feestje en de beste deuntjes. Ook voor het avondeten wordt gezorgd deze dag.

Iedereen vanf de A-jeugd is welkom! De kosten zijn 10 euro pp.

Schrijf je in en verzeker jezelf van een plekje op ons wedstrijdschema!

P.S. Hockeyervaring is niet vereist!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDX8QGJ_1uXFDdPe6nuRqbwdUWXmMINvvKeGdAzC0KoYLxeA/viewform


 

Training geven - hoe gaat dat

Beste (bijna)13-jarig lid van MHC Deurne!

20 november vorig jaar heb je een mail ontvangen over de minicursus "training geven – hoe gaat dat”.

De meesten van jullie hebben een voorkeursdatum doorgegeven. Maar helaas moeten we de cursusdag van maandag 5 februari verschuiven naar de woensdag 7 februari ivm de beschikbaarheid van de trainer. De indeling is nu zo gemaakt dat niemand een zaalhockey training hoeft te missen.

Vandaar de definitieve tijden, graag ruim op tijd aanwezig zijn:

dinsdagavond 6 februari van 18.30 – 20.30 uur

woensdagavond 7 februari van 18.30 – 20.30 uur

Aanwezigheid bij deze cursus is verplicht!

Tijdens deze cursus ga je het veld op met Lorenzo (trainer van de KNHB) die jullie uitlegt hoe training geven in zijn werk gaat en waar je op moet letten. Dus allemaal in hockeykleren komen, met stick! Let op je warm aankleden, want het is natuurlijk nog winter. Na de cursus heb je een idee wat er allemaal komt kijken bij training geven en kun je aangeven of je trainer zou willen worden bij de jongste jeugd onder leiding van een hoofdtrainer.

Vanaf het moment dat je 13 bent kun je je aanmelden als je trainer wilt worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We bekijken hoeveel trainers we nodig hebben voor de trainingen van de jongste jeugd en laten je dan weten of je trainer kunt worden. Bij te veel aanmeldingen kan het zijn dat je een seizoen moet wachten.

In de bijlage zit het schema.

Tot dan!

Groetjes,

TC-coordinator MHC Deurne

Download document


 

Deel op sociale media:

Terug naar boven