Rob & Zomerstop


Op zondagmiddag 17 juni j.l. werden op uitbundige wijze de successen die behaald waren tijdens het afgelopen hockeyseizoen gevierd, bedankten we de vrijwilligers en keken we naar de laatste wedstrijden van Dames en Heren 1. Hierna begon een gezellig slotfeest. Het seizoen was voor iedereen lang geweest en de zomerstop leek meer dan welkom. We hadden op dat moment niet kunnen en willen bedenken dat er die nacht iets zou gebeuren wat velen binnen onze club diep zou raken en toch gebeurde het: "onze" Rob besloot om zijn jonge leven te beëindigen. We waren in shock.

Op maandag- en donderdagavond kwamen we bij elkaar om over Rob te praten en steun bij elkaar te vinden. De opkomst was overweldigend groot en het samenzijn naast emotioneel ook troostbiedend.

Zaterdagmorgen vond Rob's afscheidsdienst plaats waarbij nogmaals duidelijk werd hoe ontzettend belangrijk de hockeyclub voor hem was en hij voor ons. Rob stond midden in de vereniging; als speler van Heren 1, als barmedewerker, als trainer van de trimhockeyers en keepers, maar bovenal als een sociale, trouwe en lieve vriend.

Gevoelens van intens verdriet, onmacht en wellicht ook schuld zijn - tot op zekere hoogte - normale gevoelens in deze abnormale situatie. Dat is hetgeen naar voren kwam tijdens de hulpverleningsavond die door de GGZ en LEV in ons clubhuis werd georganiseerd. De raad die de GGZ ons gaf, over hoe we wellicht signalen van mensen in psychische nood zouden kunnen opvangen, klinkt ogenschijnlijk eenvoudig: vraag oprecht aan iemand waarvan je denkt dat deze het moeilijk heeft "hoe gaat het met je?". Liefst Face-to-Face! Schroom ook niet om hulp te zoeken bij je huisarts, de GGZ, de LEV-groep of de vertrouwenspersonen van onze vereniging. De taboe dient doorbroken te worden.   

De zomerstop kunnen we wellicht gebruiken als een periode om "om te denken": dit is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. De energie van het probleem gebruiken voor iets nieuws. Het heengaan van Rob is weliswaar niet te bevatten en het gemis is groot, echter, het was wel ZIJN keuze en die hebben we, hoe hard het ook klinkt, simpelweg te respecteren. We kunnen er hopelijk ook van leren, ondanks dat we door  moeten en gaan zonder hem. Met ons spelletje en alles wat daarbij hoort, waarvan Rob zo genoot.  

Er komt nog een aantal gedenkwaardige momenten aan. Op zondag 19 augustus a.s. zou Rob zijn 20e verjaardag vieren. Op maandag 20 augustus starten de trainingen weer en op zaterdag 1 september openen we, zoals gepland, op feestelijke, ludieke en sportieve wijze het seizoen 2018-2019, waarbij we zeker nog op gepaste wijze stil zullen staan bij de voelbare afwezigheid van Rob. Zo ook tijdens de eerste competitiewedstrijden die het weekend daarna worden gespeeld. Nadere instructies hierover volgen nog.  

Rest mij iedereen na dit lange hockeyseizoen, waarin zeker/vooral ook heel veel mooie momenten hebben plaatsgevonden, een fijne vakantieperiode te wensen.

Degene die het hockeyen niet kan missen verwijs ik graag naar de Instuifavonden die iedere dinsdag (tot aan de start van de trainingen) van 19:30 uur  tot 21:00 uur plaatsvinden.

 

Chantal Wentholt

voorzitter MHC Deurne

 

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven