Lidmaatschap & Contributie

Welkom bij Mixed Hockey Club Deurne

Mixed Hockeyclub Deurne werd opgericht op 14 mei 1941. MHC Deurne telt ruim 450 leden. Al vele jaren speelt MHC Deurne op het sportpark "De Kranenmortel" te Deurne. In de zomer van 2009 is de buiten- accommodatie geheel vernieuwd. De club heeft nu de beschikking over twee kunstgrasvelden (1 semi- waterveld, 1 zandingestrooid), een clubhuis met kantine en kleedkamers.

Wat biedt MHC Deurne?

MHC Deurne geeft iedereen de gelegenheid om te hockeyen, zowel prestatiegericht als recreatief. Het hockeyspel kan door jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren gespeeld worden. De minimumleeftijd waarop je lid kunt worden is 5,5 jaar.

Op basis van leeftijd en ervaring word je ingedeeld in een van de teams.


De Hockey-klas
Alle nieuwe kinderen die jonger zijn dan 10 jaar gaan eerst naar de hockey-klas, waar zij onder leiding van een ervaren trainer de eerste beginselen van het hockeyspel worden bijgebracht. Zodra zij de basisbeginselen onder de knie hebben, kunnen ze doorstromen om met een team mee te trainen. Dat kunnen de 3-, 6- of 8taen zijn afhankelijk van hun leeftijd.


De Jongste Jeugd
De nadruk bij het jongste jeugd hockey ligt op het samen spelenderwijs, de beginselen van het hockeyen onder de knie te krijgen. Alle teams worden door een ervaren trainer getraind. Tijdens de wedstrijden worden zij begeleidt door een ouder/coach. De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend.

F-team:
 kinderen vanaf ongeveer 6/7 jaar, met enige hockey ervaring, worden ingedeeld in een F-team, zij vormen met 6 spelers een team. Tijdens de wedstrijden wordt het team opgedeeld in 2 drietallen en spelen zij tegen een andere club uit de regio op een achtste deel van het veld.

E-zestal: kinderen van ongeveer 8 en 9 jaar spelen op een kwart veld met 6 spelers tegen een andere club uit de regio.

E-achtal: kinderen van ongeveer 9 en 10 spelen op een half veld met 8 spelers tegen een andere club uit de regio.


De Junioren
Wanneer de tactieken en technieken van het hockey aardig worden beheerst, begint het hockeyen in een elftal op een heel veld met de officiële spelregels.

Junioren D: Leeftijd vanaf 10,11 jaar; Competitie op zaterdag
Junioren C: Leeftijd vanaf 12,13 jaar; Competitie op zaterdag
Junioren B: Leeftijd vanaf 14,15 jaar; Competitie op zaterdag
Junioren A: Leeftijd vanaf 16,17 jaar; Competitie op zaterdag

De Senioren
Vanaf ongeveer 18 jaar en ouder is er hockey voor senioren. Heren vanaf 35 jaar spelen in een heren veteranen team. Voor de dames is er vanaf 30 jaar een dames veteranen team. De competitie voor de senioren en de veteranen wordt op zondag gespeeld.

Trimhockey
Voor niet hockeyers, oud hockeyers, eigenlijk voor iedereen die het leuk vindt om het hockeyspel wat beter te leren kennen en de vaardigheden onder de knie te krijgen, wordt er trimhockey georganiseerd. Ervaring is niet nodig. Onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer wordt er gehockeyd.

Wat zijn trainingsleden?
Trainingsleden zijn leden die maximaal 3 wedstrijden per seizoen met hun eigen team
of ander team mee mogen doen.Tevens mogen trainingsleden van de trainingsfaciliteiten gebruik maken.
Trimleden vallen onder dezelfde categorie.

Training en het hockeyseizoen
Ieder team traint minstens een uur per week onder deskundige begeleiding. Het hockeyseizoen loopt van augustus tot juni. Van december tot maart is er een winterstop waarbij door de junioren deelgenomen wordt aan de zaalhockeycompetitie. Deze vindt gedurende meerdere weekenden in de zaal plaats.
Ieder nieuw lid traint ongeveer 3 maanden voor hij/zij deel mag nemen aan wedstrijden.  

Studentenlidmaatschap ( M.i.v. Seizoen 2017-2018 )

Leden die als voltijd student staan ingeschreven bij een Universiteit, HBO-, of MBO-instelling kunnen in aanmerking komen voor een korting op hun lidmaatschap. Een uitwonende student krijgt (indien hij/zij bij het begin van het seizoen ingeschreven staat) een korting conform de geldende contributie tarieven. Er dient dan wel tijdig (voor aanvang seizoen) een bewijs van inschrijving of kopie van je actuele studentenpas naar de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) gemaild te worden. De korting wordt z.s.m. achteraf aan het lid terugbetaald.

Ps. Deze korting is niet van toepassing voor Heren 1 en Dames 1 !!!Wat heb je nodig?

  • Hockeystick: bij de keuze van de stick moet gelet worden op het gewicht van de stick, de lengte van de speler (niet langer dan heuphoogte) en de greep (niet te dik)
  • Kleding: witte polo, donkerblauwe broek/rok en witte kousen (verkrijgbaar bij sportzaak Sportpunt in Deurne).
  • Sportschoenen: kunstgrasschoenen
  • Gebitsbeschermer: kosten variëren van € 4,- (sportzaak) tot € 45,- (tandarts)is Verplicht !
  • Scheenbeschermers: verplicht !

    Clubtenue pas aanschaffen als je wedstrijden gaat spelen.


Uw Bijdrage
Het is goed om te bedenken dat naast de spelers ook nog veel meer mensen nodig zijn om het hockeyspel mogelijk te maken. Als lid of als ouder verwachten wij hierin een actieve bijdrage van u, door bijvoorbeeld te rijden, te coachen, deel te nemen in een commissie, kantine dienst, te fluiten of andere voorkomende werkzaamheden. Wij willen u vragen om het vrijwilligersformulier in te vullen bij de aanmelding als nieuw lid van onze vereniging.

En verder....
Naast trainingen en wedstrijden organiseren wij nog een aantal andere activiteiten zoals toernooien, cursussen, Sinterklaasactiviteiten, een jongste jeugdovernachting, gezellige avonden en feesten. Deze activiteiten worden tijdig aangekondigd in de het clubblad.


Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u terecht bij:

5-10 jaar: Jongste Jeugd  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Hetty Nibbelke         0493 - 322 634 of 06 - 37167114

10-13 jaar: D/C Jeugd (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Renate Boerenkamps

14-17 jaar: B/A Jeugd (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Jolanda Verbraak


18 jaar en ouder: Senioren ((Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Willemijn Fransen       06 - 30487345


HET AANMELDINGFORMULIER IS TE DOWNLOADEN ONDER AAN DEZE PAGINA EN KAN GESTUURD WORDEN NAAR:

Ledenadministratie MHC Deurne
Postbus 195
5750 AD DEURNE

Opzeggen

Opzeggen bij MHC Deurne dient vóór 01 mei te gebeuren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vanaf een bij ons bekend emailadres. 


Contributie

Onderstaand treffen jullie de contributiebedragen aan die zijn vastgesteld voor het seizoen 2017-2018. 
Wij willen iedereen, die nog niet via een automatische incasso betaald, vriendelijk verzoeken dit in overweging te nemen. De club en dus ook u zijn hierbij gebaat. U kunt dit kenbaar maken door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U vermeld in de mail uw NAW gegevens met uw lidnummer met het betreffende IBAN rekeningnummer.

De contributie wordt geind op basis van leeftijd en niet op basis van welk team je bent ingedeeld. Mocht dus blijken dat iemand met dispensatie nog in een lager team is ingedeeld betaal je toch de contributie die hoort bij je leeftijd. 

Hein Verbraak,
Penningmeester

 

Contributie Seizoen 2018-2019 Junioren

Leeftijd A/B Jeugd..............................................€  185,00
leeftijd C/D Jeugd..............................................€   162,50 
Leeftijd Jongste Jeugd E/F (incl. zaal).............€  132,50
Leeftijd Jongste Jeugd J ( incl. zaal )...............€   107,50    
Trainingsleden geboren na 01-10-98...............€     85,00
Zaalhockey (A/B/C/D categorie).......................€     72,50

Contributie Seizoen 2018-2019 Senioren

Senioren.........................................................  € 240,00
Trainingsleden................................................€   97,50
Zaalhockey (indien van toepassing)............€   47,50

Studentenlidmaatschap ( Korting )

Korting per 01-09-2017....................€ 50,00

Korting per 01-09-2017....................€ 20,00

Ps. Deze korting is niet van toepassing voor Heren 1 en Dames 1 !!!                                                                 

Algemeen

Inschrijfgeld nieuwe leden......................................................................................€ 15,00
Gezinsreductie (vanaf 3e lid > geen lid in categorie € 80,00 t/m € 95,00) .....€ 12,50 
Korting bij automatische incassso..........................................................................€   2,50
Boete bij te late betaling........................................................................................€ 10,00

 

Stichting leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Stichting Leergeld biedt (aspirant) leden van MHC Deurne van wie ouders een laag inkomen hebben vele mogelijkheden. Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van een lokale stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.

Wilt u weten meer weten over de mogelijkheden van de Stichting Leergeld neem dan contact met hen op via: website www.leergelddeurne.nl, 06-28137224, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schroom niet om contact op te nemen en informatie te verkrijgen. Alles wordt in zeer grote vertrouwelijkheid behandeld

 

Download document


 

Deel op sociale media:

Terug naar boven