KNAPPE VRIJWILLIGER GEZOCHT (M/V)

Zoals altijd gaan er zaken niet goed binnen een vereniging. Zo ook bij ons. Het niet volledig voorlichten en/of hopen dat zaken toch nog teruggedraaid zullen worden, zorgt voor onrust en onbegrip. Het bestuur probeert veelal de zaken in goede banen te leiden en vaak lukt dit ook wel. Maar niet alles loopt in goede harmonie af. Dan worden er keuzes gemaakt door het bestuur, waarbij het algemene belang van de vereniging en het beleidsplan en vorige besluiten aan ten grondslag liggen. Het zou prettig zijn als mensen zich dan ook bij die besluiten neerleggen en proberen er met z’n allen het beste van te maken. Wij zijn en blijven een vereniging van en met vrijwilligers. Wij, als vereniging proberen het onze leden op vele vlakken naar de zin te maken. Toch merken wij dat de geïndividualiseerde maatschappij steeds meer zijn tol gaat eisen en probeert om op de persoon/kind zelf het pakket van mogelijkheden af te stemmen. Wij bedrijven hier teamsport. Een teamsport die je met meerdere mensen moet beoefenen en die je niet in je eentje kunt doen. Behalve als je de competitie vanachter een spelcomputer wilt spelen. Om jongeren te leren om een teamsport te beoefenen, heb je ook de mensen nodig die deze jongeren kunnen en willen begeleiden op en rond het veld. Je hebt ook mensen nodig die er goed in zijn om de mensen die de begeleiding van onze spelers en speelster voor hun rekening nemen te ondersteunen en te faciliteren. Ik denk hierbij aan de mensen die u in de kantine en keuken van dienst zijn. En wat denkt u van de mensen die, vaak min of meer verplicht aangewezen worden, om als scheidsrechter op te treden bij de wedstrijden.

Ouders die elke week weer met een aantal kinderen op stap gaan om naar de uitwedstrijden te gaan kijken. U merkt zelf wel dat er veel mensenhanden nodig zijn om uw kind of team aan het hockeyen te krijgen en te houden.

Toch wordt dat steeds minder. Vandaar dat wij aan ouders, die hun kind komen opgeven, (gaan) vragen wat zij voor hun kind en de vereniging kunnen betekenen, zodat zij met plezier hun sport kunnen beoefenen. Voor al onze leden moet het plezier in het spelletje voorop staan. Daar willen wij ons best voor doen, daar steken wij onze energie in en gelukkig slaat de meter nog steeds positief door. Daar danken wij de mensen, die er ook energie en tijd in steken, hartelijk voor. Zij geven ons de kracht en plezier om door te gaan en het beleid wat is uitgerold verder uit te voeren. Toch moeten wij een beroep gaan doen op de mensen die nog niet in staat geweest zijn een stap te zetten naar het ondersteunende vrijwilligers werk. Kom ons helpen uw kind(eren), of vriend(in)/man/ vrouw hun plezier in hun sport te beoefenen. Maak een paar uurtjes tijd vrij in uw drukke agenda. Zet u in voor de vereniging en krijg er een heleboel waardering en plezier voor terug. Zoek iets op waar u denkt ons in te kunnen ondersteunen. Wacht niet tot wij naar u toekomen. Wij kennen niet ieders talenten en kwaliteiten. Schroom niet om ze aan te bieden. Kom naar ons toe, persoonlijk of via de mail of .

Van onze kant blijven wij natuurlijk ook naar u zoeken, zorg ervoor dat wij elkaar kunnen vinden om de vereniging te laten bloeien en groeien. Ook na ons 75 jarig bestaan!

Download document

Lees meer: KNAPPE VRIJWILLIGER GEZOCHT (M/V)