Rob & Zomerstop

Op zondagmiddag 17 juni j.l. werden op uitbundige wijze de successen die behaald waren tijdens het afgelopen hockeyseizoen gevierd, bedankten we de vrijwilligers en keken we naar de laatste wedstrijden van Dames en Heren 1. Hierna begon een gezellig slotfeest. Het seizoen was voor iedereen lang geweest en de zomerstop leek meer dan welkom. We hadden op dat moment niet kunnen en willen bedenken dat er die nacht iets zou gebeuren wat velen binnen onze club diep zou raken en toch gebeurde het: "onze" Rob besloot om zijn jonge leven te beëindigen. We waren in shock.

Op maandag- en donderdagavond kwamen we bij elkaar om over Rob te praten en steun bij elkaar te vinden. De opkomst was overweldigend groot en het samenzijn naast emotioneel ook troostbiedend.

Zaterdagmorgen vond Rob's afscheidsdienst plaats waarbij nogmaals duidelijk werd hoe ontzettend belangrijk de hockeyclub voor hem was en hij voor ons. Rob stond midden in de vereniging; als speler van Heren 1, als barmedewerker, als trainer van de trimhockeyers en keepers, maar bovenal als een sociale, trouwe en lieve vriend.

Gevoelens van intens verdriet, onmacht en wellicht ook schuld zijn - tot op zekere hoogte - normale gevoelens in deze abnormale situatie. Dat is hetgeen naar voren kwam tijdens de hulpverleningsavond die door de GGZ en LEV in ons clubhuis werd georganiseerd. De raad die de GGZ ons gaf, over hoe we wellicht signalen van mensen in psychische nood zouden kunnen opvangen, klinkt ogenschijnlijk eenvoudig: vraag oprecht aan iemand waarvan je denkt dat deze het moeilijk heeft "hoe gaat het met je?". Liefst Face-to-Face! Schroom ook niet om hulp te zoeken bij je huisarts, de GGZ, de LEV-groep of de vertrouwenspersonen van onze vereniging. De taboe dient doorbroken te worden.   

De zomerstop kunnen we wellicht gebruiken als een periode om "om te denken": dit is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. De energie van het probleem gebruiken voor iets nieuws. Het heengaan van Rob is weliswaar niet te bevatten en het gemis is groot, echter, het was wel ZIJN keuze en die hebben we, hoe hard het ook klinkt, simpelweg te respecteren. We kunnen er hopelijk ook van leren, ondanks dat we door  moeten en gaan zonder hem. Met ons spelletje en alles wat daarbij hoort, waarvan Rob zo genoot.  

Er komt nog een aantal gedenkwaardige momenten aan. Op zondag 19 augustus a.s. zou Rob zijn 20e verjaardag vieren. Op maandag 20 augustus starten de trainingen weer en op zaterdag 1 september openen we, zoals gepland, op feestelijke, ludieke en sportieve wijze het seizoen 2018-2019, waarbij we zeker nog op gepaste wijze stil zullen staan bij de voelbare afwezigheid van Rob. Zo ook tijdens de eerste competitiewedstrijden die het weekend daarna worden gespeeld. Nadere instructies hierover volgen nog.  

Rest mij iedereen na dit lange hockeyseizoen, waarin zeker/vooral ook heel veel mooie momenten hebben plaatsgevonden, een fijne vakantieperiode te wensen.

Degene die het hockeyen niet kan missen verwijs ik graag naar de Instuifavonden die iedere dinsdag (tot aan de start van de trainingen) van 19:30 uur  tot 21:00 uur plaatsvinden.

 

Chantal Wentholt

voorzitter MHC Deurne

 

 


Lees meer: Rob & Zomerstop

 

In Memoriam Joost Koolen

Lieve Annemieke,

Gisteravond ontving ik het vreselijk schokkende nieuws over jouw Joost.

Voor de derde keer in vier maanden tijd schrijf ik, volledig lamgeslagen, een stukje voor op de website van onze club, een club die wederom tot in de kern is getroffen.

Woorden schieten tekort; het is simpelweg niet te beschrijven wat er zo totaal onverwacht is gebeurd.

En daarom kan ik niet anders dan het kort houden.

Het biedt troost te weten dat je momenteel omringd wordt door (onder andere) jullie hockeyvrienden en vriendinnen. Wat zul jij je lieve, sociale, goedlachse maatje gaan missen. We zullen er altijd voor je zijn.

Ik wens jou, lieve Annemieke, Maarten en Daniëlle, Joosts ouders en overige familie heel veel sterkte voor vandaag en de dag van morgen. Ook wens ik de Kookclub, de Lions en het Schildpadgenootschap, waar Joost eveneens op onvervangbare wijze deel van uitmaakt, sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Lieve Joost,

Dank voor alles; voor je oneindige inzet voor en betrokkenheid bij onze hockeyclub; als lid van de Heren Veteranen, als scheidsrechter, als trainer van de trimhockeyers, als sponsor, als toeschouwer bij de wedstrijden van jouw Annemieke en die van je kinderen.

Dank voor je lachsalvo's, maar ook voor je kritische blik.

Dank voor je warme en trouwe clubhart.

Dag Joost, we gaan je ontzettend missen.

 

Chantal Wentholt

voorzitter


Lees meer: In Memoriam Joost Koolen

 

Openingsfeest Jubileum MHC Deurne

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 mei heeft MHC Deurne het startsein gegeven voor het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan. 14 mei 1941 is de oprichtingsdatum van onze hockeyclub. Gedurende het jaar voorafgaand aan het 75-jarig bestaan worden er verschillenden activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het jubileum. Tijdens het openingsfeest traden Rob Scheepers en Twan van den Heuvel met zijn muziekmaten op. Kortom, een mooi feestje om het jubileumjaar mee te starten! Houd de Facebook en de website in de gaten voor de activiteiten van aankomend jaar.


Lees meer: Openingsfeest Jubileum MHC Deurne

 

Apotheek de Schelde schenkt EHBO kisten op info avond


Informatie avond 29 februari:
Gedrag in– en om het veld & EHBO kisten voor alle teams gesponsord door apotheek de Schelde

Op 29 februari 2016 heeft een informatieavond plaatsgevonden in het clubhuis van MHC Deurne. Ongeveer 30 personen, ouders, aanvoerders, coaches en trainers kregen informatie over gedrag in en om het veld. Onderwerpen zoals shake hands voor en na de wedstrijd, schoonhouden van de dug out, de rollen van alle betrokkenen op het veld en het gedrag naar elkaar toe, gedrag van ouders als toeschouwer naar spelers en scheidsrechters, positieve feedback van toeschouwers langs de lijn, elkaar aanspreken op gedrag, sociale veiligheid voor kinderen en volwassenen in en om het veld passeerden de revue. (zie voor meer informatie in de bijlage)
In de nieuwsbrief van april – mei komen nog reacties te staan op enkele nog onbeantwoorde vragen.

EHBO
Ook werd uitgebreid stilgestaan bij wat te doen bij ongelukjes op het veld en het gebruik van bitjes. Hiervoor wordt ook verwezen naar diverse websites (zie ook presentaties). Belangrijkste hulpmiddelen: grote EHBO koffers & ijsblokjes voor koeling zijn aanwezig in de keuken en het materiaalhok. Een AED is beschikbaar bij de voetbalclubs.
Wij zijn Apotheek de Schelde, zeer erkentelijk voor het feit dat zij voor alle 31 teams een EHBO door beschikbaar heeft gesteld bij de start van het lenteseizoen. Maarten en Wendy bedankt! Alle coaches en aanvoerders, die aanwezig waren hebben aan het eind van de avond de EHBO kist voor hun team meegenomen. De overige teams kunnen deze binnenkort op halen. Hierover wordt nog een mail verspreid.

Club support
Medewerkerts van Jeurissen en van Ingh hebben uitleg gegeven over hun mogelijkheden om op maandagochtend en dinsdagavond een gesprek te hebben over een blessure. Kijk hiervoor ook op hun website.

Spelregels
Tenslotte zijn diverse spelregels, zoals vrije slagen binnen de 23 meter lijn, afhouden – kruisen en hakken aan bod gekomen. (kijk op de presentaties welke onderwerpen aan bod zijn gekomen)

Dank
Vanwege het beperkt aantal aanmeldingen op vrijdag (5) hebben we Frank van Barneveld van de KNHB niet uit Nieuwegein naar Deurne laten komen. Geert Bossers en Caspar Brouwers (klein deel) hebben zijn presentatie overgebracht aan de aanwezigen. Nicolien de Bie heeft op een duidelijke wijze uitleg gegeven over EHBO en Geert heeft ook de spelregels toegelicht. Dank voor hun voorbereidingen en presentaties.

Vervolg
Het bestuur heeft de volgende punten meegenomen uit deze avond
- Bij de start van het nieuwe seizoen, nogmaals een trainers, coaches en aanvoerders avond over bovenstaande onderwerpen in aanwezigheid van de KNHB; (voor iedereen die er niet wat en echt iets gemist heeft)
- Telefoonnummers van de hulpdiensten up to date op de diverse locaties (kantine en materiaalhok) in het gebouw
- Onderzoeken om een AED cursus te gaan verzorgen
- Onderzoeken om een hapdag voor bitjes te organiseren

Voor iedereen:
Spreek elkaar aan, ga in gesprek en zet er samen de schouders onder

Download document 1

Download document 2


Lees meer: Apotheek de Schelde schenkt EHBO kisten op info avond

 

WE HEBBEN 400 LEDEN !!!

Afgelopen woensdag, tijdens de feestelijke opening van het Lustrum jaar, was al bekend dat we flink aan het groeien zijn. En we hebben een mijlpaal gehaald ! Op dit moment telt onze vereniging maar liefst 400 leden !!! Aan al die nieuwe leden: hartelijk welkom bij deze geweldige sportclub !


Lees meer: WE HEBBEN 400 LEDEN !!!

 

Deel op sociale media:

Terug naar boven