Achter de schermen vandaan: Bedankt Thijs & Theo !!!

Vandaag, vrijdag 16 juni 2017, hebben Thijs Heuff en Theo Fransen er voor de laatste keer voor gezorgd dat onze velden er - zoals gewoonlijk - weer perfect bij liggen.

Wat wellicht weinigen beseffen is wat deze heren gedurende een (dik) decennium hebben gedaan; twee keer per maand waren zij het die op hun vrije vrijdagochtend de velden, de hekwerken, de toegangspaden, en het nodige kluswerk onder handen namen, zodat de spelers het hockeyspelletje onder optimale (veld)omstandigheden konden spelen.

Wij danken Thijs en Theo hartelijk voor alle vrije tijd die zij hieraan hebben besteed !

Gelukkig hebben zich al twee enthousiaste "nieuwelingen" gemeld: Jan Hoebens en Henk Reijnen en ik ben er van overtuigd dat met hun komst de kwaliteit die Thijs en Theo leverden gewaarborgd blijft.

 

Chantal Wentholt

voorzitter


Lees meer: Achter de schermen vandaan: Bedankt Thijs & Theo !!!

 

In Memoriam Joost Koolen

Lieve Annemieke,

Gisteravond ontving ik het vreselijk schokkende nieuws over jouw Joost.

Voor de derde keer in vier maanden tijd schrijf ik, volledig lamgeslagen, een stukje voor op de website van onze club, een club die wederom tot in de kern is getroffen.

Woorden schieten tekort; het is simpelweg niet te beschrijven wat er zo totaal onverwacht is gebeurd.

En daarom kan ik niet anders dan het kort houden.

Het biedt troost te weten dat je momenteel omringd wordt door (onder andere) jullie hockeyvrienden en vriendinnen. Wat zul jij je lieve, sociale, goedlachse maatje gaan missen. We zullen er altijd voor je zijn.

Ik wens jou, lieve Annemieke, Maarten en Daniëlle, Joosts ouders en overige familie heel veel sterkte voor vandaag en de dag van morgen. Ook wens ik de Kookclub, de Lions en het Schildpadgenootschap, waar Joost eveneens op onvervangbare wijze deel van uitmaakt, sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Lieve Joost,

Dank voor alles; voor je oneindige inzet voor en betrokkenheid bij onze hockeyclub; als lid van de Heren Veteranen, als scheidsrechter, als trainer van de trimhockeyers, als sponsor, als toeschouwer bij de wedstrijden van jouw Annemieke en die van je kinderen.

Dank voor je lachsalvo's, maar ook voor je kritische blik.

Dank voor je warme en trouwe clubhart.

Dag Joost, we gaan je ontzettend missen.

 

Chantal Wentholt

voorzitter


Lees meer: In Memoriam Joost Koolen

 

Heren 1 en Dames 1: Volgend jaar dubbel feest?

 

Het hockeyseizoen is officieel geëindigd.

Helaas met een dubbele degradatie van onze vaandelteams.

Zowel Dames 1 als Heren 1 is het niet gelukt om in de derde klasse te blijven.

Zondag j.l. heeft Heren 1 het bij de Play Offs in Apeldoorn op 1 doelpunt na niet gered.

Desondanks is een groot compliment aan de H1-keeper Rob van de Ven hier op zijn plaats.

 

Beide teams gaan in het nieuwe seizoen fris van start.

Dames 1 beschikt over een (jonge) selectie en een nieuwe trainer-coach (Simon van de Berkmortel) en gaat aan de slag met het opbouwen van een hecht team. Streven is om z.s.m. te promoveren naar de 3e klasse, hetgeen gelet op de kwaliteiten binnen het team zeer zeker haalbaar is.

 

Heren 1 gaat "gewoon" door als team; slechts één speler verlaat (helaas, maar ruimschoots op tijd aangekondigd) het team. Trainer-coach Rik Pijnenburg en manager Jeroen van Asseldonk blijven het team begeleiden en hebben een duidelijke visie: teambuilding, winnen, promoveren !

 

Beide teams zullen tactisch/technisch worden bijgestaan door Maja Nooijen.

 

Kortom, we zien de toekomst positief in en bereiden ons, samen met het trouwe publiek, voor op een dubbel feestje !!!

 

Chantal Wentholt

voorzitter MHC Deurne


Lees meer: Heren 1 en Dames 1: Volgend jaar dubbel feest?

 

Prettige correctie vanuit de KNHB: Heren 1 blijft in de 3e klasse !

Ondanks dat aanvankelijk vast stond dat Heren 1 zou degraderen naar de vierde klasse, heeft de KNHB in al haar wijsheid besloten om Heren 1 toch in te delen in de 3e klasse !

Een dubbel feest aan het einde van het seizoen is en blijft het streven.

Heel veel succes Heren !

 


Lees meer: Prettige correctie vanuit de KNHB: Heren 1 blijft in de 3e klasse !

 

Apotheek de Schelde schenkt EHBO kisten op info avond


Informatie avond 29 februari:
Gedrag in– en om het veld & EHBO kisten voor alle teams gesponsord door apotheek de Schelde

Op 29 februari 2016 heeft een informatieavond plaatsgevonden in het clubhuis van MHC Deurne. Ongeveer 30 personen, ouders, aanvoerders, coaches en trainers kregen informatie over gedrag in en om het veld. Onderwerpen zoals shake hands voor en na de wedstrijd, schoonhouden van de dug out, de rollen van alle betrokkenen op het veld en het gedrag naar elkaar toe, gedrag van ouders als toeschouwer naar spelers en scheidsrechters, positieve feedback van toeschouwers langs de lijn, elkaar aanspreken op gedrag, sociale veiligheid voor kinderen en volwassenen in en om het veld passeerden de revue. (zie voor meer informatie in de bijlage)
In de nieuwsbrief van april – mei komen nog reacties te staan op enkele nog onbeantwoorde vragen.

EHBO
Ook werd uitgebreid stilgestaan bij wat te doen bij ongelukjes op het veld en het gebruik van bitjes. Hiervoor wordt ook verwezen naar diverse websites (zie ook presentaties). Belangrijkste hulpmiddelen: grote EHBO koffers & ijsblokjes voor koeling zijn aanwezig in de keuken en het materiaalhok. Een AED is beschikbaar bij de voetbalclubs.
Wij zijn Apotheek de Schelde, zeer erkentelijk voor het feit dat zij voor alle 31 teams een EHBO door beschikbaar heeft gesteld bij de start van het lenteseizoen. Maarten en Wendy bedankt! Alle coaches en aanvoerders, die aanwezig waren hebben aan het eind van de avond de EHBO kist voor hun team meegenomen. De overige teams kunnen deze binnenkort op halen. Hierover wordt nog een mail verspreid.

Club support
Medewerkerts van Jeurissen en van Ingh hebben uitleg gegeven over hun mogelijkheden om op maandagochtend en dinsdagavond een gesprek te hebben over een blessure. Kijk hiervoor ook op hun website.

Spelregels
Tenslotte zijn diverse spelregels, zoals vrije slagen binnen de 23 meter lijn, afhouden – kruisen en hakken aan bod gekomen. (kijk op de presentaties welke onderwerpen aan bod zijn gekomen)

Dank
Vanwege het beperkt aantal aanmeldingen op vrijdag (5) hebben we Frank van Barneveld van de KNHB niet uit Nieuwegein naar Deurne laten komen. Geert Bossers en Caspar Brouwers (klein deel) hebben zijn presentatie overgebracht aan de aanwezigen. Nicolien de Bie heeft op een duidelijke wijze uitleg gegeven over EHBO en Geert heeft ook de spelregels toegelicht. Dank voor hun voorbereidingen en presentaties.

Vervolg
Het bestuur heeft de volgende punten meegenomen uit deze avond
- Bij de start van het nieuwe seizoen, nogmaals een trainers, coaches en aanvoerders avond over bovenstaande onderwerpen in aanwezigheid van de KNHB; (voor iedereen die er niet wat en echt iets gemist heeft)
- Telefoonnummers van de hulpdiensten up to date op de diverse locaties (kantine en materiaalhok) in het gebouw
- Onderzoeken om een AED cursus te gaan verzorgen
- Onderzoeken om een hapdag voor bitjes te organiseren

Voor iedereen:
Spreek elkaar aan, ga in gesprek en zet er samen de schouders onder

Download document 1

Download document 2


Lees meer: Apotheek de Schelde schenkt EHBO kisten op info avond

 

Deel op sociale media:

Terug naar boven