In Memoriam Joost Koolen

Lieve Annemieke,

Gisteravond ontving ik het vreselijk schokkende nieuws over jouw Joost.

Voor de derde keer in vier maanden tijd schrijf ik, volledig lamgeslagen, een stukje voor op de website van onze club, een club die wederom tot in de kern is getroffen.

Woorden schieten tekort; het is simpelweg niet te beschrijven wat er zo totaal onverwacht is gebeurd.

En daarom kan ik niet anders dan het kort houden.

Het biedt troost te weten dat je momenteel omringd wordt door (onder andere) jullie hockeyvrienden en vriendinnen. Wat zul jij je lieve, sociale, goedlachse maatje gaan missen. We zullen er altijd voor je zijn.

Ik wens jou, lieve Annemieke, Maarten en Daniëlle, Joosts ouders en overige familie heel veel sterkte voor vandaag en de dag van morgen. Ook wens ik de Kookclub, de Lions en het Schildpadgenootschap, waar Joost eveneens op onvervangbare wijze deel van uitmaakt, sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Lieve Joost,

Dank voor alles; voor je oneindige inzet voor en betrokkenheid bij onze hockeyclub; als lid van de Heren Veteranen, als scheidsrechter, als trainer van de trimhockeyers, als sponsor, als toeschouwer bij de wedstrijden van jouw Annemieke en die van je kinderen.

Dank voor je lachsalvo's, maar ook voor je kritische blik.

Dank voor je warme en trouwe clubhart.

Dag Joost, we gaan je ontzettend missen.

 

Chantal Wentholt

voorzitter


Lees meer: In Memoriam Joost Koolen

 

Prettige correctie vanuit de KNHB: Heren 1 blijft in de 3e klasse !

Ondanks dat aanvankelijk vast stond dat Heren 1 zou degraderen naar de vierde klasse, heeft de KNHB in al haar wijsheid besloten om Heren 1 toch in te delen in de 3e klasse !

Een dubbel feest aan het einde van het seizoen is en blijft het streven.

Heel veel succes Heren !

 


Lees meer: Prettige correctie vanuit de KNHB: Heren 1 blijft in de 3e klasse !

 

Apotheek de Schelde schenkt EHBO kisten op info avond


Informatie avond 29 februari:
Gedrag in– en om het veld & EHBO kisten voor alle teams gesponsord door apotheek de Schelde

Op 29 februari 2016 heeft een informatieavond plaatsgevonden in het clubhuis van MHC Deurne. Ongeveer 30 personen, ouders, aanvoerders, coaches en trainers kregen informatie over gedrag in en om het veld. Onderwerpen zoals shake hands voor en na de wedstrijd, schoonhouden van de dug out, de rollen van alle betrokkenen op het veld en het gedrag naar elkaar toe, gedrag van ouders als toeschouwer naar spelers en scheidsrechters, positieve feedback van toeschouwers langs de lijn, elkaar aanspreken op gedrag, sociale veiligheid voor kinderen en volwassenen in en om het veld passeerden de revue. (zie voor meer informatie in de bijlage)
In de nieuwsbrief van april – mei komen nog reacties te staan op enkele nog onbeantwoorde vragen.

EHBO
Ook werd uitgebreid stilgestaan bij wat te doen bij ongelukjes op het veld en het gebruik van bitjes. Hiervoor wordt ook verwezen naar diverse websites (zie ook presentaties). Belangrijkste hulpmiddelen: grote EHBO koffers & ijsblokjes voor koeling zijn aanwezig in de keuken en het materiaalhok. Een AED is beschikbaar bij de voetbalclubs.
Wij zijn Apotheek de Schelde, zeer erkentelijk voor het feit dat zij voor alle 31 teams een EHBO door beschikbaar heeft gesteld bij de start van het lenteseizoen. Maarten en Wendy bedankt! Alle coaches en aanvoerders, die aanwezig waren hebben aan het eind van de avond de EHBO kist voor hun team meegenomen. De overige teams kunnen deze binnenkort op halen. Hierover wordt nog een mail verspreid.

Club support
Medewerkerts van Jeurissen en van Ingh hebben uitleg gegeven over hun mogelijkheden om op maandagochtend en dinsdagavond een gesprek te hebben over een blessure. Kijk hiervoor ook op hun website.

Spelregels
Tenslotte zijn diverse spelregels, zoals vrije slagen binnen de 23 meter lijn, afhouden – kruisen en hakken aan bod gekomen. (kijk op de presentaties welke onderwerpen aan bod zijn gekomen)

Dank
Vanwege het beperkt aantal aanmeldingen op vrijdag (5) hebben we Frank van Barneveld van de KNHB niet uit Nieuwegein naar Deurne laten komen. Geert Bossers en Caspar Brouwers (klein deel) hebben zijn presentatie overgebracht aan de aanwezigen. Nicolien de Bie heeft op een duidelijke wijze uitleg gegeven over EHBO en Geert heeft ook de spelregels toegelicht. Dank voor hun voorbereidingen en presentaties.

Vervolg
Het bestuur heeft de volgende punten meegenomen uit deze avond
- Bij de start van het nieuwe seizoen, nogmaals een trainers, coaches en aanvoerders avond over bovenstaande onderwerpen in aanwezigheid van de KNHB; (voor iedereen die er niet wat en echt iets gemist heeft)
- Telefoonnummers van de hulpdiensten up to date op de diverse locaties (kantine en materiaalhok) in het gebouw
- Onderzoeken om een AED cursus te gaan verzorgen
- Onderzoeken om een hapdag voor bitjes te organiseren

Voor iedereen:
Spreek elkaar aan, ga in gesprek en zet er samen de schouders onder

Download document 1

Download document 2


Lees meer: Apotheek de Schelde schenkt EHBO kisten op info avond

 

Heren 1 en Dames 1: Volgend jaar dubbel feest?

 

Het hockeyseizoen is officieel geëindigd.

Helaas met een dubbele degradatie van onze vaandelteams.

Zowel Dames 1 als Heren 1 is het niet gelukt om in de derde klasse te blijven.

Zondag j.l. heeft Heren 1 het bij de Play Offs in Apeldoorn op 1 doelpunt na niet gered.

Desondanks is een groot compliment aan de H1-keeper Rob van de Ven hier op zijn plaats.

 

Beide teams gaan in het nieuwe seizoen fris van start.

Dames 1 beschikt over een (jonge) selectie en een nieuwe trainer-coach (Simon van de Berkmortel) en gaat aan de slag met het opbouwen van een hecht team. Streven is om z.s.m. te promoveren naar de 3e klasse, hetgeen gelet op de kwaliteiten binnen het team zeer zeker haalbaar is.

 

Heren 1 gaat "gewoon" door als team; slechts één speler verlaat (helaas, maar ruimschoots op tijd aangekondigd) het team. Trainer-coach Rik Pijnenburg en manager Jeroen van Asseldonk blijven het team begeleiden en hebben een duidelijke visie: teambuilding, winnen, promoveren !

 

Beide teams zullen tactisch/technisch worden bijgestaan door Maja Nooijen.

 

Kortom, we zien de toekomst positief in en bereiden ons, samen met het trouwe publiek, voor op een dubbel feestje !!!

 

Chantal Wentholt

voorzitter MHC Deurne


Lees meer: Heren 1 en Dames 1: Volgend jaar dubbel feest?

 

Woordje van de voorzitter

Beste allemaal,

We mogen weer!!!
De zomervakantie zit er voor de meesten onder ons op en ik hoop dat deze goed is doorgekomen.
In Brabant gaan de scholen weer open en dat betekent dat ook het seizoen weer gaat beginnen voor de hockeysport. En dat kan je merken ook.

Maar eerst toch nog even terug naar afgelopen juni.
Toen eindigden we het seizoen met een aantal grootse prestaties.

De Jongste Jeugd-dag en de sleep-inn waren wederom een enorm succes, evenals het goed bezochte C-toernooi en het 6x6-toernooi. Dank aan de uitermate gemotiveerde vrijwilligers van de Jongste Jeugd Commissie en de Toernooicommissie, die met hun enthousiasme hebben laten zien waar MHC Deurne voor staat; sportiviteit, gezelligheid, betrokkenheid & kwaliteit.
En dat MHC Deurne staat voor kwaliteit is te zien aan de prestaties van onze teams, meer in het bijzonder noem ik dan de verdiende promotie van Heren 1 naar de 3e klasse!!!

Zo sloten we het vorige hockeyjaar af.
En met plezier gaan we weer beginnen aan een volgend seizoen; het jubileumseizoen, want op 14 mei 2016 zal MHC Deurne maar liefst 75 jaar bestaan.

Een grote groep enthousiaste mensen is al alweer lange tijd bezig om alles zo goed mogelijk te laten verlopen voor het komende hockeyseizoen.

We gaan een prachtig lustrumjaar tegemoet en we gaan ervoor zorgen dat we weer veel hockey- en verenigingsplezier gaan beleven. Daarbij vraag ik wel wederom om ieders hulp. Alleen samen zullen we in staat zijn deze steeds groter wordende club goed draaiende te houden. De club weet dat we daarvoor ook professionele steun moeten zoeken, maar we drijven ook op de bereidheid van iedereen om een steentje bij te dragen. Het is nog niet te laat om je op te geven, want dat kan altijd bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard zijn er ook weer spannende verwachtingen voor het seizoen.
We proberen ook dit seizoen het gehele niveau van de club weer een treetje hoger te tillen.

Hiertoe heeft de club geïnvesteerd in een aantal nieuwe, zeer talentvolle hockeytrainers, welke samen met onze trouwe trainersgroep de (jongste)jeugd gaan trainen.
Een speciaal welkom aan Rik Pijnenburg. Hij zal, bijgestaan door Maja Nooijen, als trainer/coach leiding gaan geven aan Heren 1.
Voorts een warm welkom aan een oude bekende, Thieu Wolters, de trainerscoördinator voor de Jongste Jeugd tijdens de maandag-trainingen, alsook aan Bart van Megen en Evi Vos, de trainerscoördinatoren voor de Jongste Jeugd tijdens de woensdagtrainingen.

Buiten het hockey zelf komt eveneens een aantal professionals ons vrijwillig bijstaan; na een groot aantal jaren nemen we helaas afscheid van Peter de Bock als kantinebeheerder, maar verwelkomen we Daisy van Leeuwen en Helmi Manders. Voorts heeft Niels van der Zwaag heeft zijn functie van materialencommissaris overgedragen aan David Cox en gaat een drietal Dames 3-leden de zaalhockeycommissie versterken. Ook de scheidsrechterscommissie zal uitgebreid gaan worden om zodoende de kwaliteit van onze scheidsrechters te optimaliseren.

We zullen we dit seizoen ook een goede stap in de sponsoring (moeten) maken, niet in de laatste plaats om de geplande activiteiten rondom het 75-jarig jubileum te kunnen financieren. Diegene die zich geroepen voelen om daar aan mee te willen helpen kunnen zich natuurlijk altijd bij de sponsorcommissie melden.

Het is dus op ieder gebied (vooral gezellig) druk bij MHC Deurne.
Tot slot wens ik iedereen een geweldig sportief hockeyjaar toe.
Zaterdag 12 september start de jeugdcompetitie, hopelijk met veel ouders, opa’s/oma’s, vrienden langs de lijn. Succes allemaal !

Tot snel ziens ergens op of rond onze velden,

Chantal Wentholt
Voorzitter MHC Deurne


Lees meer: Woordje van de voorzitter

 

Deel op sociale media:

Terug naar boven